ELS DIFERENTS TIPUS DE BLAT I FARINES

 

Farines de força

 

Són farines amb més gluten, això vol dir que tenen més capacitat de retenir el CO2 i, per tant, el resultat són masses més esponjoses, requereix més força a l'hora d'amassar, ja que son més resistents a l'estirament. A Cal Pauet, com a farina de força tenim la Florència Aurora, un blat antic, però creat fruit de barrejar un blat de força del Canadà amb un Blat europeu de menys força.

 

agricultura i ramaderia ecològica

Cal Pauet

Molem farines integrals i semiintegrals T80, d’Espelta, de Camut,  Florència-Aurora (blat de força), Blat Alcalà, de sègol, de fajol.. També fem barreges amb diferents grans com la farina egípcia (espelta i camut) o la farina de 4 cantons (Solsona fort 15% + Xeixa 35% + Forment 35% + Rixel·la o blanc de la Segarra 15%).

 

El Gluten just

 

Les farines dels nostres blats, són força equilibrades pel que fa al nivell de gluten que contenen, diem que tenen el gluten just, ni massa ni poc. . Es treballen força bé al obrador, tot i que son farines en general de poca força, que a la vegada, no provoquen problemes digestius als que tenen alguna sensibilitat al gluten, tot i que lògicament no son aptes per celíacs. Cal desmitificar el tema de que hem de treure de la nostra dieta la farina i els seus derivats (pa, pasta, etc..), els millorants i els additius son perjudicials per a la nostra salut, no pas els blats antics que tenen el seu punt just de gluten.

 

 

Farines de poca força:

 

Són farines amb menys gluten, per tant el resultat són masses menys esponjoses, i més fàcils de pastar i d'estirar. Les farines amb menys gluten són més digeribles que les que en tenen més. L'ordi, la civada, el sègol, són cereals amb poc gluten per tant de poca força, s'utilitzen també per fer pa, i la força els hi dona la ma del forner a l’hora de treballar-les. Es poden barrejar amb altres cereals més panificables com l'espelta, el Florència Aurora,  o altres diferents tipus de blat.

 

El nostre gra i farines

Sat Cal pauet

ctra c-26 Km 135

08614 L' Espunyola

 Tel/.  690872617

satcalpauet@gmail.com